Mijn Psychoblog

Blog

Op mijn HSP-pagina deel ik eigen ervaringen. Hoe ga ik om met hoogsensitiviteit en hoe bescherm ik me tegen mijn hooggevoeligheid. Wil je weten wat mijn verhaal is, klik dan op bovenstaande knop.

Leuke artikels die ik vond en aansluiten bij deze blog...

Ons brein is een geoliede machine. Zonder dat we er zelf bij stilstaan, maakt het connecties en legt het links. Dit gebeurt door de neuronen die in onze hersenen zitten. Ze triggeren mekaar en zorgen voor een actie-reactie-effect. Neuronen wekken gevoelens op en stimuleren mekaar. Dit net omdat ze zo dicht bij elkaar liggen en omdat ze op seconde...

Denken is gelukkiger worden. Het herhalen van bepaalde gedachten gaat gepaard met je eigen geluksgevoel. Je gedachten kunnen nieuwe werkelijkheden scheppen. Gedachten die je hersenen hervormen komen niet enkel uit jezelf. Ook de invloed van buitenaf is belangrijk, maar niet noodzakelijk voor het versnellen van het geluksproces. Een intrinsieke wil...

Hallo, Vera!

24-04-2018

Eerlijke, natuurlijke en gezonde producten, dat is wat we vandaag steeds meer lijken te zoeken. Net omdat het zo moeilijk is om binnen de commerciële jungle nog het echte product te vinden. Wat werk er echt? Wat is gezond en hoe weten we dat nu met zekerheid?

Een lekker en verfrissend theetje zetten kan je makkelijk zelf. Uiteraard kan dat met een zakje, maar een beetje instant geluk is ook makkelijk zelf te maken.

Hoe worden we geboren? Dat is de vraag van vandaag. Een onbeschreven blad volgens sommigen dat beschreven wordt door wat we zien, horen en voelen, en gevuld wordt met levenservaring. Is dat zo, of worden we vooraf geprogrammeerd? Hoe zit het dan met onze gezondheid? Onze genen krijgen we vooraf mee. Ik ben ervan overtuigd dat we meer bagage...

Ik schrijf weer een stukje over het zoeken naar geluk. Mijn boek brengt me verder bij een volgend hoofdstuk dat handelt over de wetenschap van geluk.

Pas begonnen met het lezen in een nieuw boek, schrijf ik mijn eerste verslag over wat ik las. Bij mijn eerste kennismaking met mijn nieuwe lectuur, ontwikkelt zich al gauw het idee dat het geen bedlectuur betreft. Ik moet aldus een ander moment inlassen om dit eerder wetenschappelijk werk te beteugelen.

We gaan ervan uit dat we al onze emoties kennen, dat we ze dus ook kunnen erkennen en we er dan ook rekening mee kunnen houden.

We kunnen niet ontkennen dat we allemaal gevoelsmensen zijn, dat we indrukken hebben en dat we voortbouwen op onze intuïtie. We stellen onszelf vragen en proberen rekening te houden met anderen. Onze opvoeding verklaart vaak waarom we ons gedragen, waarom we onze frustratie of boosheid niet meteen uiten. Het is een manier om in onze rol te blijven....

Vaak is het zo dat we vanuit ons buikgevoel denken. We koppelen aan ons denken een gevoel. Soms is dat ook niet helemaal terecht. We proberen iemand iets in de mond te leggen, of zoeken een zachtere manier om een persoon te gaan bekritiseren.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin