4. Puddingvlaai met druiven en appel

BENODIGDHEDEN
VOOR DE PUDDINGVULLING:
1. 50 gram vanillepoeder
2. 75 gram suiker voor het maken van de vanillepudding
3. 75 cl melk
VOOR HET BESLAG:
1. 100 gram suiker
2. 300 gram zelfrijzende bloem
3. 200 gram druiven
4. 2 appels
5. 250 gram kwark
6. 2 eieren
VOOR DE BODEM:
1. 200 gram bakboter
2. 200 gram mariakoekjes
HOW TO
HET BESLAG:
1. Halveer de druiven en doe er indien nodig de pitten uit. Doe de druiven in een mengschaal.
2. Schil de twee appels en snijd deze in kleine stukjes. Doe ze bij de druiven in de mengschaal.
3. Weeg de bloem en de suiker af en doe deze bij in de mengschaal.
4. Doe vervolgens de kwark bij in de mengschaal.
5. Doe de twee eieren in de mengschaal en zet het geheel goed ondereen.
VOOR DE VULLING IS ER OOK PUDDING NODIG
1. Neem een maatbeter en meet 75 cl melk af.
2. Doe het merendeel van de melk in een kookpan en voeg er 75 gram suiker aan toe. Breng de melk aan de kook.
3. Houd een beetje melk in de maatbeter over en doe er 50 gram vanillepoeder bij. Roer goed in de maatbeter zodat het poeder oplost.
4. Voeg het mengsel uit de maatbeter toe aan de melk in de kookpan, roer en breng het geheel aan de kook todat het pudding is geworden.
5. Voeg de pudding aan het deegbeslag toe en zet dan het beslag goed ondereen.
VOOR DE TAARTBODEM:
1. Neem 200 gram mariakoekjes of andere droge koekjes.
2. Verkruimel de koekjes in een schaal.
3. Weeg 200 gram boter af en laat deze smelten in een pan.
4. Doe de boter bij de verkruimelde koekjes en zet het geheel ondereen zodat alle koekjes een boterlaagje hebben.
AFWERKING:
1. Neem een kaartvorm en doe er de verkruimelde koekjes is.
2. Druk het geheel aan met je hand zodat de koekjes goed tegen de taartbodem kleven.
3. Giet het beslag over de koekjeslaag.
4. Zet de taart gedurende 45 minuten in de oven en laat bakken op 200°C