3. Crumble taartjes

10-08-2024

BENODIGDHEDEN

DEEG

1. 70 gram rozijnen

2. 1 theelepel rozenwater

3. 230 gram bloem

4. 100 gram suiker

5. 1 ei

6. kaneel

7. 150 gram bakboter

CRUMBLE

8. 3 abrikozen

9. 1 appel

10. 5 theelepels cassonade

11. 70 gram bloem

12. 50 gram bakboter


HOW TO

HET DEEG

1. Weeg 230 gram bloem af en doe het in een grote mengkom.

2. Voeg 1 ei toe aan het mengsel.

3. Weeg de suiker af en voeg deze toe aan het deegmengsel.

4. Smelt de 150 gram boter in een pan en giet deze bij het deegmengsel.

5. Weeg de rozijnen en voeg deze aan het deegmengsel toe.

6. Voeg een theelepel rozenwater aan het mengsel toe.

7. Kneed het deeg en voeg er eventueel wat bloem aan toe zodat het een vaste bol deeg wordt.

8. Rol het deeg uit met een deegrol. 

9. Neem 6 kleine taartvormpjes en duw met de bovenkant in het deeg zodat de omtrek in het deeg staat.

10. Neem bakpapier en snijd er vierkantjes uit die je in de taartvormpjes legt.

11. Snijd het deeg uit zodat je het in de taartvormpjes kunt leggen. Druk vervolgens het deeg dat in de taartvormpjes ligt wat aan.

DE CRUMBLE

1. Snijd de drie abrikozen in partjes en doe hetzelfde met de appel.

2. Doe de appel en de abrikozen samen in een mengkom.

3. Voeg er 70 gram deeg aan toe en voeg vervolgens 5 theelepels cassonade toe.

4. Smelt 50 gram boter en voeg de gesmolten boter aan het fruit- en deegmengsel toe.

5. Zet het geheel ondereen.

6. Neem een lepel en schep het fruitmengsel in de vormpjes (op het deeg).

BAKKEN

Zet het geheel in de oven gedurende 25 minuten op 200 graden.


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin