1.Griekse vlaai

08-08-2024

BENODIGDHEDEN: 

1. 300 gram Griekse yoghurt

2. 2 nectarinen en 1 appel

3. 70 gram walnoten

4. 50 gram rozijnen

5. 3 theelepels acaciahoning

6. 150 gram suiker

7. 200 gram zelfrijzende bloem

8. 2 eieren

9. 1 bladerdeegrol

10. cassonade


HOW TO

1. Neem een middelgrote kom en doe er de yoghurt in.

2. Weeg de suiker af en voeg deze aan de yoghurt toe.

3. Weeg de bloem af en voeg deze aan het yoghurtmengsel toe.

4. Voeg twee volledige eieren aan het mengsel toe en zet het geheel ondereen.

5. Neem een theelepel en meet de honing af. Voeg drie theelepels honing toe aan het deegmengsel.

6. Weeg 50 gram rozijnen af en voeg ze aan het mengsel toe. Doe vervolgens hetzelfde met 70 gram walnoten.

7. Zet het deegmengsel nog een keer goed ondereen.

DE BAKVORM

1. Snijd de twee nectarinen in stukjes en doe hetzelfde met de appel.

2. Leg de bladerdeegrol met bakpapier in een taartvorm. 

3. Vul de bladerdeeg afwisselend met partjes appel en nectarine zodat ze in een cirkelvorm de bladerdeeg vullen.

4. Vul de bladerdeegvorm met het deegmengsel.

5. Leg de appel- en nectarinepartjes in een cirkel (van buiten naar binnen) op het deegmengsel.

6. Bestrooi de partjes met cassonade.

7. Snijd het overtollige bakpapier weg.

BAKKEN

Bak het geheel in de oven op 190°C gedurende 45 minuten.


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin